MTB Ameland

Welkom, 

bedankt voor je interesse in 1 van onze evenementen op Ameland:

Vanaf 1 januari 2024 organiseren wij deze evenementen op Ameland.

Tot dan

Zondag 2 maart 2025 (onder voorbehoud)

De MTB Ameland vind elk jaar plaats in maart en is hèt mountainbike-evenement in de uitdagende en ongerepte natuur van het Waddengebied. MTB Ameland biedt een programma voor alle leeftijden en niveaus. Kom voor een dag of weekeinde vol actie naar Ameland en beleef dit unieke mountainbike-avontuur tussen Oerd en vuurtoren.

Zodra dit definitief is, gaat inschrijving open; uiterlijk eind augustus 2024.

Bedankt!

 

Praktische informatie

Startnummer afhalen en kleedruimte

Het afhalen van de startnummers kan bij het wedstrijdsecretariaat. Dit bevindt zich in ontvangsthal van recreatiepark Klein Vaarwater in Buren.

Startnummers afhalen en Na-inschrijving: Hoofdgebouw Klein Vaarwater, Klein Vaarwaterweg 14, Buren

Het afhalen van de startnummers kan bij het wedstrijdsecretariaat. Dit bevindt zich in of buiten naast ht gebouw.
De kleedruimte bevindt zich ook in het hoofdgebouw. Deelnemers kunnen hier ook douchen en gratis gebruik maken van het zwembad (badkleding verplicht!) Tassen kan je in kleedruimte achter laten op eigen risico.

Tarieven:

Toertocht:

 

Parcours

Niet eerder op Waddendiamant Ameland geweest? Dit wordt een onvergetelijk avontuur! Pittig parcours dus rustig aan, van start. Ultieme uitdaging en gegarandeerde diversiteit in het parcours van alle afstanden. Duin en strand wisselen elkaar af met hier en daar speelse bossen. Zandpaden voor het zware werk en genieten van de vele single tracks. Menigeen zal na afloop beamen inderdaad ‘misschien wel de allermooiste Trail van Nederland’ te hebben gelopen. Niet voor niets komend veel deelnemers al jaren terug om een andere afstand of grotere uitdaging aan te gaan.

De afstanden tijdens de MTB Ameland 2024:

 

Voor alle afstanden is er een gevarieerd parcours over single tracks, mul zand, duinen, strand en bospaden.

De organisatie van MTBl Ameland dankt met name de terreinbeheerders die medewerking verlenen voor de openstelling van de natuurgebieden waardoor het unieke parcours tijdens deze Trail loopt.

 

Ameland valt onder Natura 2000, beschermd natuurgebied. Wij willen deelnemers erop wijzen dat het niet aan de aandacht mag ontbreken dat door deel te nemen aan MTB Ameland je geniet van een bijzonder natuurgebied op Nederlandse bodem. Overbodig dienen wij als organisatie te vermelden er extra op te zullen toezien dat deelnemers zich houden aan de regels. Geen afval, geen vertrapping en geen afwijking anders dan het volgen van de door ons zorgvuldig uitgepijlde routes.

 

Verzorgingsposten

Voedingsposten: (nog niet bekend voor 2024)

MTB Ameland is een bekervrij evenement.

Wij hebben bij de VP’s dus niet de beschikbaarheid over plastic bekers. Uiteraard is het mogelijk de camelback bij te vullen. Op de VP’s zal water en sportdrank verkrijgbaar zijn. Tevens chips, banaan, sinaasappel, snoep, chocolade en pinda’s. En een praatje of bemoedigende glimlach van onze vrijwilligers 😉 !

Overnachten en Partners in horeca

…..

Bereikbaarheid

Veerboot & auto

Mogelijk heb je e.e.a. al uit pers berichtgeving vernomen; Vervoerder Wagenborg Passagiersdiensten (WPD) maakt zich grote zorgen om de veiligheid door de problemen die ontstaan bij het continu dichtslibben van de vaargeul. Diepte en breedte van de vaargeul zijn hierdoor te beperkt om onder alle omstandigheden een veilige overtocht te maken. Dit is reden van een onlangs aangepaste dienstregeling met als gevolg dat het met directe ingang alleen mogelijk is om een overtocht strikt persoonlijk te reserveren.

Vanaf heden moeten alle reizigers zelf de overtocht van tevoren reserveren! Dit betekent helaas dat wij jou geen bootticket meer voor het groepstarief bij je inschrijving mogen aanbieden.

Je dient zelf je overtocht te boeken op een door jou vastgesteld tijdstip en datum! Zo ben je verzekerd van een plek aan boord, en door online reserveren vermijd je wachtrijen, zo geeft WPD aan. Wij vinden het jammer dit te moeten mededelen en betreuren dat wij niet meer de service van een all-in ticket kunnen leveren.

Reserveren gaat via: https://www.wpd.nl/ameland/veerdienst/

Voor vragen verwijzen zij naar: https://www.wpd.nl/veelgestelde-vragen/tickets-en-reserveringen#reserveren

Zit je vraag er niet bij en wens je persoonlijk contact, graag bellen of mailen naar de klantenservice: info@wpd.nl, of telefoonnummer: 0900-9238. Zij helpen je graag voor verder details en vragen.

Vanaf de boot is het ca 4 km naar Vakantiepark Klein Vaarwater. De start/ finish ligt ca. 500 m van het hoofdgebouw van het Vakantiepark. Er gaat een goede busverbinding naar Klein Vaarwatern

Parkeren is mogelijk bij de steiger van Holwerd.

Fietsverhuur

Reserveer je tweewieler bij Metz Fietsenverhuur. Op reservering zetten zij je fiets alvast op de steiger van Nes. Na aankomst van de boot pak je je fiets richting accommodatie. Telefoon 0519 – 542417

https://www.fietsverhuur-ameland.nl/

Aanmelden als vrijwilliger

Voor de MTB Ameland en al onze evenementen op Ameland zijn we op zoek naar mensen die hierbij willen ondersteunen. Heb je interesse om jezelf een keer vanaf de zijlijn in te zetten? Zet je een dagje of het weekend in en je kunt vervolgens aan een andere race van ons deelnemen. Ook sluiten we het jaar met alle vrijwilligers af, hiervoor ontvang je dan ook een uitnodiging. Mail naar: info@4ameland.nl,   om je aan te melden.

Denk bij inzet aan het bemannen van de aanmeldbalie, inzet op een verzorgingspost, het binnenhalen en opvangen van deelnemers, het fungeren als laatste loper of het uitzetten van het parcours.

Copyright © 2024 4Ameland.